Bookmark and Share

Aranykehely Hotline
+36 (30) 570 7224

Aranykehely - Horgászat

A Lázbérci, Tardonai, Nagyvisnyói és a Vadnai tó kedvelt célpontja a pecásoknak

A Dédestapolcsányi, Lázbérci víztározó:

A térség horgászparadicsomának otthont adó Lázbérci víztározó, kiemelkedően szép, méreteit tekintve lenyűgöző: 6 millió km3 vizet tárol, átlagos vízmélysége 7,5 méter, míg a maximális vízmélység a gát előtti térben 16,5 méter. A teljes vízfelület 77 hektár. A tó a Lázbérci Tájvédelmi Körzet területén található, a melynek nagyága 3670 ha, ebből fokozottan védett 683 ha, ez a víztározót és az azt övező 120 m-es parti sávot foglalja magában. A tó, a patakok, a környező erdő, kedvező élőhelyet biztosít számtalan szigorúan védett és egyszerűen csak szép növénynek, állatnak. Kedvelt horgászhely, egyéb sportot (úszás, csónakázás) űzni nem szabad, mivel a természetvédelmi szabályok ezt tiltják. Érdemes itt bejárni a Szalamandra tanösvényt, aminek egy része a tó mentén van kialakítva, másik része az erdőben vezet. Így több érdekes életközösséget megfigyelhetünk utunk során.

A horgászat szabályai, halállomány: Horgászati idők:Nyáron: 5.00 - 21.00 óráig, Télen: 6.00 - 19.00 óráig. Halállomány megoszlása: ponty 60%, amúr 10%, csuka 2%, süllő 10%, dévér 08%, busa 08, karika keszeg 1%, törpe harcsa 1%. Fogható napi mennyiség korlátozása: 2 db. békés, 1 db. ragadozó, 5 kg. egyéb. Napijegy árusítási helyek:Győrfi András, Dédestapolcsány, Felszabadítók útja 4. és Kelemen György, Uppony. Etetés: csak etető kosárral. Tilalmi idők: 02.15 - 04.28 ragadozó halakra. Éjszakai horgászat: nincs. Lékhorgászat: nincs. Pergetés: engedélyezett. A tó körüli utakra behajtani csak külön engedéllyel lehet. Csónakhasználat tilos! Telepítés gyakorisága: 2-3 hetente, éves mennyisége 300 mázsa. Leggyakrabban használt helyi módszerek: önetetős fenekezés a békés halakra, mélyebb vízben eredményesebb az úszós módszer, ragadozó halakra mártogatás, pergetés vagy élőhalas fenekezés.

A Tardonai-tó:

Nagyon kellemes kis tó, amelyet a horgászok igénye szerint alakítottak ki. Partján lehet sétálni, büféjében finom sült hal kapható. Szeptember 15. és április 15. között 7 órától sötétedésig lehet horgászni, az éjszakai horgászatról egyeztetni kell a tógazdával. Április 16. és szeptember 14. között a nappali horgászat 6 órától 20 óráig tart. Az éjszakai horgászat 20 órától 6 óráig. Tilalmi idő, faj- és méretkorlátozás nincs, rekord halak viszont vannak! Napijegy a helyszínen váltható. Az élmény medencére különjegyet kell váltani. A tónál kisebb horgászbolt is üzemel. Télen lékhorgászatra van lehetőség, illetve a tó egy szakasza a partról is horgászható.

A Vadnai-tó:

A Vadna-parkban, Vadna határában a 26-os út mellett, egész évben, lesben állnak horgászok. A folyamatos halasításnak köszönhetően nem hiába. A tóra napi, féléves, éves jegyek válthatók a helyszínen. Vadna-Park üdülőközpont és horgásztó, 19 ha. területű tó és környezete egy tájrendezés keretében minden szempontból kiváló üdülőövezet és vízicentrum.

A Nagyvisnyói Horgásztó:

Napijegy csak érvényes állami horgászjeggyel és horgászigazolvánnyal váltható! Árak: Felnőtt napijegy: 2.800 Ft - 2 bot – botonként 2 horog. Fogható 2 db nemes hal, ebből csak az egyik/ 1 db/ lehet ragadozó hal + 2 kg egyéb hal. Sporthorgász napijegy: 1500 Ft –hal nem vihető el, a halat a fogás után vissza kell engedni, fertőtlenítő spray, halpaplan használata kötelező, 2 bottal lehet horgászni! Horgászni téli időszámítás szerint 7-16 óráig, nyári időszámítás szerint 7-18 ill. 20 óráig lehet. 4 kg fölötti hal nem vihető el, a halat a fertőtlenítés, fényképezés után kérjük a halőrnek megmutatni, majd kíméletesen visszaengedni, ezután egy újabb napijegy jár a horgász által kiválasztott időpontra.

Festői környezetben bográcsozási lehetőséggel hódolhatnak szenvedélyüknek a horgászok.